Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ο Πειραιάς αλλάζει όψη, προκειμένου να μετατραπεί σε κάτι νέο και διαφορετικό. Τη μεγάλη κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά ερευνά αυτή τη φορά η δημοσιογραφική ομάδα της ενημερωτικής εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ1.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φάνης Παπαθανασίου μας παρουσιάζει την κινεζική επένδυση και τη ζωή στο λιμάνι του Πειραιά από το 2008 και μετά, όταν η Cosco Shipping απέκτησε το 51% του ΟΛΠ. Βλέπουμε πως ο ρυθμός διακίνησης των εμπορευμάτων έχει εκτιναχθεί, η απασχόληση έχει αυξηθεί και ο Πειραιάς ανήκει πλέον στα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης.

Στην εκπομπή μιλούν εκπρόσωποι του κινεζικού κολοσσού, παλιοί Πειραιώτες, ο Γ.Πέτσης Διευθύνων Σύμβουλος DPort Services και PCDC A.E , αλλά και εργαζόμενοι της DPort Services και των συνεργαζόμενων εταιρειών στο λιμάνι, που μοχθούν καθημερινά υπό ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες.

Παρακολουθήστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-dromos-toy-metaxioy-ston-peiraia-oi-eidikes-apostoles-paroysiazoyn-to-ergo-tis-cosco-video/

#BeProudBeDPort